.  Рано тази сутрин ракетата “Союз-ФГ, която ще изведе в

...
.  Рано тази сутрин ракетата “Союз-ФГ, която ще изведе в
Коментари Харесай

Космическата ракета Союз-ФГ с пилотирания кораб Союз МС-08 бе изведена на стартовата площадка

.  Рано тази заран ракетата “Союз-ФГ ”, която ще изведе в орбита пилотирания галактически транспортен съд “Союз МС-08 ” с трима души на борда, беше изведена на стартовата площадка на космодрума Байконур и приведена във отвесно състояние.

Ако всичко мине наред, изстрелването ще е на 21-ви март (сряда) в 19:44 ч. българско време. Това ще е първият пилотиран галактически полет за 2018 година, а в космоса ще се насочат съветският космонавт Олег Артемиев дружно с неговите американски сътрудници Андрю (Дрю) Фойстел и Ричард (Рики) Арнолд. 

В рамките на днешния ден предстартовата подготовка ще влезе в разгара си, като експертите ще проведат сложни тествания на ракетата и кораба и ще създадат изследвания на телеметрическата информация. Утре, на 20-ти март, е планувано съвещание на Държавната комисия по одобрение на екипажа. След съвещанието астронавтите и космонавтите от главния екипаж, както и техните дубльори (Алексей Овчинин – Роскосмос, Ник Хейг – НАСА), ще вземат участие в предполетната конференция.

Прочетете още за екипажа на кораба “Союз МС-08 ” в специфичната публикация на КОСМОС БГ тук (линк)

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР